Türkçe

Sakal Ekimi

Sakal Ekimi

Sakal toplumumuzda erkekler açısından estetik bir değere sahiptir. Sakal bölgesindeki eksikliklerin birçok nedeni olabilir. Bunların başında halk arasında köselik adı verilen doğuştan gelen nedenler, yanma ve geçirilen bir travma gibi sebepler bulunmaktadır. Sakalda oluşan yoksunluk kişileri estetik kaygı açısından olumsuz etkileyebilmekte ve kişide özgüvenin kırılmasına neden olabilmektedir. Sakal ekimi işlemi FUE ekim yöntemi adı verilen bir yöntemle uygulanmaktadır. Bu yöntemde hastanın donör bölgesinden tek tek alınan kıl kökleri sakal bölgesine nakledilir. FUE ekim yönteminin kullanılmasının başlıca nedenleri arasında işlemin ardından herhangi bir iz kalmamasıdır.

SAKAL EKİM İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Sakal ekiminde FUE ekim yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntemde ekim işlemine ilk olarak donör bölgenin belirlenmesi ile başlanır. Sakal ekiminde donör bölge ilk olarak sakal bölgesine yakın bulunan ve estetik açıdan çok gerekli bulunmayan boyun ve elmacık kemikleri üzerindeki kılların alınması tercih edilir. Eğer yeterli greft (1 greft ortalama 2 ile 3 kıl kökü içermektedir.) bu bölgelerden sağlanamazsa ense bölgesinin kılları tercih edilmektedir. Ense bölgesinden alınan kıl kökleri o bölgede herhangi bir yoksunluk yaratmayacağı için tercih edilir. Hastanın kendi berberi bile bu bölgede eksilme olduğunun farkına varmayacaktır. Sakal ekiminde ikinci olarak ekim yapılacak alanın belirlenmesi ve alana ne kadar kıl kökü nakli yapılması gerektiği belirlenir. Bunun ardından ekim yapılacak alana kanal açma işlemi gerçekleştirilir. Kanal açma, ekim işleminin en önemli parçalarından biridir. Kanalların ekimi yapılacak kıl köklerinin genişliğine uygun olması ve sakalın doğal görünmesi için doğru açıdan açılması çok büyük öneme sahiptir. Kanal açma işleminin ardından sıra donör bölgeden greftlerin alımına gelir. Belirlenen sayıda greftler donör bölgeden mikro motor adı verilen çok ince uca ve yüksek devre sahip cihaz aracılığı ile tek tek alınır. Alınan kıl kökleri tek tek ekim yapılacak alana açılan kanallara yerleştirilir. Ekim işlemini böylece tamamlanmış olur.

SAKAL EKİMİNİN ARDINDAN

Sakal ekim işleminin ardından kişi taburcu edilir. Sakal ekiminin ardından 1 ile 3 gün içerisinde sakal ekimi yapılan merkezde ilk yıkama gerçekleştirilir. İlk yıkama işlemine kadar hastanın ekim yapılan alanı özenli bir şekilde koruması gerekmektedir. Bunun sebebi ekim işleminin ardından ekimi yapılan kökler ile derinin tam anlamı ile birleşmesinin belirli bir zaman gerektirmesidir. Hasta ilk yıkama işlemine kadar sakal bölgesine su temas ettirmemeli ve yıkamamalıdır. Bunun haricinde parfüm, kolonya benzeri maddelerde temas ettirmemelidir. Ayrıca hekiminizin onay verdiği zamana kadar kesinlikle ekim yapılan alanın tıraş edilmemesi gerekmektedir. Tütün ürünleri, alkol gibi zararlı maddelerden ilk 1haftalık sürede kesinlikle kullanmamalısınız. Ekim işleminin ardından kişiden kişiye değişmekle birlikte şok dökülme adı verilen bir süreç yaşanmaktadır. Bu süreç ekimin ardından 30 ile 90 gün arasında oluşabilmekte ve ekimi gerçekleştirilen kıllar dökülmektedir. Şok dökülme olağan bir şeydir ve telaş edilmemesi gerekir. Çünkü sadece ekimi yapılan kıllar dökülür, ekim yapılan kıl kökleri hala deri altından bulunmaktadır. Sakal ekimi sonucunda tam anlamıyla istenilen sonuca ulaşılması ortalama 6 ile 9 aylık bir süreçte oluşmaktadır. Bu süreci kısaltabilmek kişinin elindedir. Doğru bakım ve hijyen ile iyileşme süreci daha sağlıklı işlemektedir.



DİĞER SERVİSLERİMİZ